Facebook zegt op March 17, 2015 at 11:15AM

17
Mar
2015

Veel mensen vroegen om het recept van de muffins. Bij deze. Dit is voor 50 cupcakes. Verder vonden wijzelf hem niet zoet genoeg. Daarom hadden we een icing gemaakt van poedersuiker met bietensap.

INGREDIËNTEN
15 eetlepel gebroken lijnzaad
15 eetlepel water (wij deden 30 lepels)
15 rijpe banaan
15 eetlepels suiker, agave siroop of ahornsiroop
8 theelepels bakpoeder
snufjes zout
15 eetlepel olie
1.75 kilo gram volkorenmeel
8 Handjes walnoten of amandelen
40 eetlepels rozijnen
Olie of vloeibare margarine om in te vetten
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius.

Meng het gebroken lijnzaad met het water en laat dit even staan. Als je alleen heel lijnzaad hebt kunnen vinden, kun je dit met een keukenmachine of staafmixer kort vermalen. (dit is een manier om al je vegetarische recepten met ei te veganizen!)

Neem een kom en prak hierin de banaan. Voeg suiker, bakpoeder, zout en olie toe en mix het geheel. Voeg dan het lijnzaad mengsel en het meel toe.

Hak de noten en voeg een deel samen met de rozijnen toe aan het beslag.

Neem een muffin/cupcake vorm en vet 2 vormen in met zuiver plantaardige margarine. Verdeel het beslag over twee muffinvormen en garneer met de rest van de noten.

Bak gedurende 25-30 minuten. Controleer of de muffins gaar zijn door een satéprikker of mes in de muffin te steken. Deze moet er schoon uitkomen.

En eet smakelijk!
van Robin Food http://ift.tt/1we9y8i

               
Hosted by Easy Green Hosting, environmentally sustainable web hosting